خدمات آموزشی

آموزش یکی از ارکان اصلی پیشرفت در طرح­های کشاورزی و دامپروری می­باشد. تعیین سرفصل­های صحیح آموزشی با نگاه ترویجی در این زمینه اثر بخش خواهد بود. در حرفه­ی کشاورزی علی رغم تاثیر بسزایی که علم روز دنیا به کمک این پیشه آمده است اما در بسیاری از نقاط دنیا دسترسی به امکانات و ابزار تخصصی، به شکل کامل و کارآمد وجود ندارد. فلذا تلفیق بین علوم دانشگاهی و علوم تجربی کشاورزان و دامپروران همواره ضروری به نظر می­رسد.

در کشور ما با توجه به نوسانات قیمت مواد اولیه و به تبع آن بالا رفتن سایر ملزومات تولید در بخش کشاورزی و دامپروری، کاملا واضح به نظر می­رسد که هرگونه اقدام به تولید در بخش­های مختلف، نیازمند توجیه اقتصادی می­باشد. چراکه جبران ضرر و زیان واحدهای تولیدی بسیار سخت و حتی در مواردی ناممکن خواهد شد. علاوه بر این، ساختار تسهیلات حمایتی در زمینه کشاورزی ضعیف بوده و صرفا تا مراحل ابتدایی و راه اندازی اولیه­ی پروژه­ را پوشش می­دهد که باعث می­شود حاشیه امنی در مقایسه با سایر مشاغل احساس نگردد و در نتیجه تولیدکنندگان رغبت کمتری در ورود به این عرصه نشان خواهند داد.

عدم وجود الگوی تولیدی واحد در کشور، وجود نوسانات قیمتی در بازار، حمایت­های کمرنگ دولت و همچنین ماندگاری پایین و فسادپذیری بالای محصولات تولیدی، لزوم هرچه بیشتر آموزش­های صحیح و کاربردی را پر رنگ­تر می­کند. باید توجه داشت آموزش­های مرتبط در بخش کشاورزی و دامپروری نیازمند تربیت مربیان توانمند و به کارگیری نیروهای متخصص کارآمد در این حوزه­ است تا با انتقال دانش فنی خود به مجریان واحدهای تولیدی، موجب جلوگیری از خسارات و در نهایت افزایش یا بهبود عملکرد در این صنف شوند.

با توجه به پروژه­های در دست اقدام که شرکت گسترش توسعه گری پردیس هدایت و نظارت آن را بر عهده دارد، سعی می­گردد تا فاصله­ی ایجاد شده بین مبانی علمی با اصول تجربی رایج به حداقل ممکن برسد. برنامه­ریزی در حوزه­ی آموزش باید طوری انجام شود تا با ایجاد فضایی مناسب، انتقال مفاهیم علمی و تبادل نظر تجربی صورت گرفته و طرفین از وجود یکدیگر بهره­مند شوند تا با ایجاد سطح کاربردی از تلفیق علم-تجربه کمترین خسارت و بیشترین سودآوری برای تولیدکنندگان حاصل شود.

از جمله اقداماتی که می­توان در واحد آموزش شرکت پردیس به آن­ها اشاره داشت اعم از:

  • تشکیل شبکه راهبران در طرح زنجیره­ی دام
  • آموزش و ساماندهی راهبران پیشران طرح­های دامپروری توسط اساتید مجرب و اعضای هیئت علمی دانشگاه­های معتبر کشور.
  • برگزاری نشست­های هم­اندیشی در راستای تعیین الگوی پرورش دام کشور.
  • ارائه خدمات فنی – مهندسی به مجریان طرح­های دامپروری.
  • برگزاری دوره­های آموزشی تئوری و مهارت محور برای دامپروران خرد روستایی و عشایری.
  • آموزش، نظارت و ساماندهی یکپارچه­ی کارشناسان فنی-زراعی در طرح جهش تولید در دیمزارها.
  • آموزش ترویجی کشاورزان در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح کشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *